انرژی، امید و آگاهی

انرژی، امید و آگاهی

برای ساختن زندگی آرمانی مان، به زیرساخت محکمی نیاز داریم تا بتوانیم هویت و ارزش های خود را بر آن بنا کنیم.
ساختن چنین زیرساخت استواری با زیستن در تمامیت خودمان امکان پذیر می شود.
آیا زیرساخت وجودی شما مستحکم است؟

با ورود اینترنت به زندگی ما انسان‌ها تحولی شگرف و نوین در جامعه بشری رخ داد، هر چه هم پیش می‌رویم می‌بینیم که اینترنت در جامعه بشری در حال رشد و تکامل است و هر روز ابعاد آن گسترده‌تر می‌شود تا ما انسان‌ها در رفاه و آسایش بهتری زندگی کنیم، اما گاهی در فضای مجازی اتفاقاتی رخ می‌دهد که آسایش را از زندگی ما انسان‌ها می‌گیرد، نمونه‌ای از این‌ها انتشار اخبار کذب، شایعه پراکنی، ایجاد رعب و وحشت و رواج خرافات است.

این روزها شایعات زیادی در فضای مجازی به خصوص شبکه‌های اجتماعی موبایلی منتشر می‌شود که این اخبار مبنای درست و موثقی نداشته و صرفا با هدف جنگ روانی و ایجاد نگرانی در جامعه انتشار می‌یابد و به دنبال آن باعث ناراحتی عده‌ای می‌شوند که علیه آنها اخباری کذب در فضای مجازی منتشر شده است.



این روزها برخی افراد ناشناس در شبکه‌های اجتماعی نظیر وایبر، لاین و چند شبکه اجتماعی موبایلی دیگر در تولید و انتشار اخبار سست و بی پایه فعالیت می‌کنند، یک روز شایعه‌ای مبنی بر درگذشت یک بازیگر محبوب سینما و تلویزیون منتشر می‌کنند و روز دیگر با انتشار اطلاعیه‌هایی کذب از طرف نهادها و مسئولین خبر از آلوده شدن مواد غذایی به سم کشنده خبر می‌دهند!! و سعی در برجسته سازی موضوع دارند.

به راستی کاربرانی که اینگونه پیام‌ها را در شبکه‌های اجتماعی بازنشر می‌کنند از صحت و سقم آن‌ها اطلاع دارند؟ آیا در قبال بازنشر خبر کذب به آنها مدال افتخار تعلق می‌گیرد که بدون فوت وقت آنها را بازنشر می‌کنند(؟!) آیا بهتر نیست قبل از به اشتراک گذاری پیام‌ها درباره محتوای آنها بیشتر دقت کنیم و این سوال را از خود بپرسیم که آیا این مطلب لزوما درست است یا نه؟ شایعات شاید جذاب باشند اما خیلی‌ها آنها را باور می‌کنند و امکان دارد امنیت جامعه را بر هم بزند.



اگر در استفاده از شبکه‌های اجتماعی فرهنگ سازی صورت نگیرد، متاسفانه این مکان‌ها رفته رفته تبدیل به محفلی برای انتشار پیام‌های کذب بدل خواهد شد و حتی در صورت انتشار پیام‌های واقعی و رسمی کسی آنها را باور نخواهد کرد.

از طرفی پیام‌های دروغی که در خصوص بازیگران و چهره‌های محبوب منتشر می‌شود باعث شکسته شدن حریم خصوصی ستاره‌ها می‌شود، پس شبکه‌های اجتماعی منبع خوبی برای اعتماد به برخی اخبار نیست.

خبرهای رسمی از منابع رسمی همچون رادیو، تلویزیون، بخش‌های خبری سیما و خبرگزاری‌های موثق منتشر می‌شود. از انتشار اخباری که مبنای درست و موثقی نداشته و درخور چند لایک خواهد بود جدا خودداری کنید.


شما کاربران در برخورد با شایعات منتشره در فضای مجازی چه اقدامی انجام می‌دهید؟



گزارش از: سالار واعظی

منبع: باشگاه خبرنگاران

نظرات  (۲)

سلام ؛
این مطلبتم با حال بود ، خوشحال می شم از آخرین پست سایت من هم دیدن کنی
عنوان مطلب : تصاویری از آبشار زیبای حمید در بجنورد
لینک مطلب

خوشحال می شم نظرت را راجع به این مطلب بدونم .

سلام. با نظرتون موافقم .. کاش دولت به جای اینهمه فیلترینگی که روی شبکه ها انجام میده دنبال ایجاد فرهنگسازی بود..
===

===
یک بخش را در وبلاگم با عنوان" پیشنهاد موضوع" انتخاب کردم که شما در انجا می توانید موضوعی که دوست دارید در موردش مطلب

بخوانید را اعلام کنید و یا انکه اگر لینکی از سایت انگلیسی دارید که فکر می کنید مطلب جالبی برای بقیه خواهد بود آنرا برای من ارسال کنید..
تصمیم دارم تا محتوای وبلاگ را با سلیقه شما و همراهی شما تولید کنم.
منتظرم .:)

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی