جملات تاکیدی چه تاثیری در روند زندگی دارد
ذهن ما قابلیت های فوق العاده ای دارد و هر چقدر بیشتر بتوانیم از قابلیتهای ذهنی مان استفاده کنیم، نتیجه ی بهتری در زندگی خود خواهیم گرفت. این مقاله قصد دارد شما را با تکنیک های ذهنی آشنا کند و با بازیابی ذهنمان، آن را برای رسیدن به موفقیت پرورش دهد. نخستین تکنیکی که فرا خواهیم گرفت، "تلقین به نفس و ورود به ضمیر ناخودآگاه با عبارات تاکیدی مثبت" است.
این تکنیک تاثیر شگرفی بر رویدادهای پیش روی ما در زندگی می گذارد. تلقین به نفس در واقع یعنی تکرار کردن عبارات تاکیدی مثبت برای به ظهور رسیدن خواسته ها.
جالب است بدانید، هر چیزی – چه مثبت و چه منفی – به خود و ذهنمان تلقین کنیم، همان گونه برای ما اتفاق خواهد افتاد .
8شرط مهم و اساسی برای عبارات تاکیدی مثبت را در ادامه مطلب مشاهده کنید.
اگر بخواهیم لیستی از تلقین های منفی که روزانه به ضمیر ناخودآگاه خود وارد می کنیم را تهیه کنیم، خود نیز از وجود این همه عبارت و جمله ی منفی در زندگی روزمره ی خود تعجب خواهیم کرد ، و اینجاست که متوجه می شویم چرا هیچ پیشرفت عمده ای در زندگی نمی کنیم و همان آدمی هستیم که قبلا بودیم !
برای تحول و پیشرفت در زندگی باید ابتدا ذهن خود را از جملات منفی خالی کرده و سپس با عبارات مثبت و سازنده ، جایگزین نماییم. عبارات تاکیدی مثبت ، جملاتی ساده ، روان و برانگیزاننده با ادبیات شخصی خود ما هستند که می توانند سرعت رسیدن ما به اهدافمان را چند برابر کنند.
8شرط مهم و اساسی برای عبارات تاکیدی مثبت :
1) جملات مثبت باید در حال دستیابی باشند.
در برخی کلاس های موفقیت گفته می شود اگر می خواهید به چیزی برسید ، آنرا در حال ببینید ، مثلا چنانچه در پی خوشبختی هستید بگویید " من خوشبختم " ، در حالی که این غلط است.
در برخی موارد ضمیر خودآگاه و ناخودآگاه ما در مقابل هم قرار می گیرند ، وقتی می گوییم خوشبختم در حالی که اوضاع چندان مناسب نیست ، ضمیر خودآگاه که داده های منطقی را می پذیرد ، خوشبختی فعلی را نپذیرفته و رد می کند در حالی که ضمیرناخوداگاه آنرا قبول می کند.
وقتی ضمیر خودآگاه و ناخودآگاه در مورد کاری همسو بشوند ، توان آنها در هم ضرب می شود ، پس چه بهتر که کاری کنیم که آنها را با هم همسو کنیم ، اما چگونه ؟
خب، من میخواهم خوشبخت بشوم ، همچنین میخواهم ضمیر خودآگاه و ناخودآگاه را هم با یکدیگر همسو کنم تا نتیجه بهتری بگیرم ، پس بهتر است بگویم :
"من روز به روز به خوشبختی نزدیک تر می شوم "
2) عبارت های تاکیدی را باید باور کنیم.
بعضی ها علی رغم بکار بردن عبارات تاکیدی مثبت به نتیجه نمی رسند ، دلیل آن دو چیز می تواند باشد.
الف) برنامه ریزی و تلاش جسمی را شروع نکرده اند.
ب) عبارات تاکیدی را باور ندارند.
مثال:
می دونم که آخرشم اینا نتیجه نمیده.
بابا ما از این شانسا نداریم، عبارات رو میگم اما همش واسه دلخوشیه!
دقت کنید که لزوما این ما نیستیم که عبارات را باور نداریم ، این طعنه ها و تمسخر ها می تواند از جانب اطرافیان هم باشد ، یا باید آنقدر قوی باشیم که بتوانیم بر انرژی های منفی دیگران غلبه کنیم و یا اینکه اصلا اطرافیان را در جریان حرکت خود در مسیر تحول قرار ندهیم.
امام علی – علیه السلام – می فرمایند :" با یقین به همه چیز می توان رسید."
بایـد هـر طور شده نسـبت به راهی که انتخاب کرده ایـم باور پیدا کنیم ، بایـد یقیـن داشتـه باشیم می شود و می توانیم ، وقتی این باور در کنار تلاش جسمی و عبارات تاکیدی مثبت قرار گیرد ، اتفاقات خوبی در زندگی ما خواهد افتاد.
3) عبارات تاکیدی مثبت حتی الامکان باید کوتاه و ساده باشند.
خیلی نباید جمله ها را طولانی کرد ، باید بتوانیم به راحتی آنها را تکرار کنیم. لازم است چندان در بند جزئیات نباشیم.
4) عبارات باید "برای ما" برانگیزاننده و محرک بوده بطوری که با بکار بردن و تکرار آنها احساس خوبی به ما دست بدهد.
به طور مثال برای ازدواج ممکن است هر کس عبارت خاص خود را داشته باشد:
شوهر تپله داره از راه میاد!
بانوی رویاهای من در راهه.
من روز به روز دارم به همسر گلم نزدیکتر میشم.
5) بهتر است در مواقع مناسب عبارات تاکیدی مثبت گفته شود.
مثلا وقتی ذهنمان از دغدغه ها آرام است و آرامش داریم بهترین حالت برای تکرار عبارات تاکیدی است ، سعی کنید در مواقع استرس و اضطراب عبارات تاکیدی را بکار نبرید.
6) حتی الامکان سعی کنید عبارات تاکیدی را با صدای بلند تکرار کنید به طوری که خودتان صدا را بشنوید ، البته همانطور که گفتیم ، چنانچه افراد منفی دور و بر شما هستند که با شنیدن عبارات شما را مسخره کرده و نسبت به ادامه ی کار سرد می کنند ، سعی کنید آرام عبارات را تکرار کنید.
7) تا حصول نتیجه عبارات تاکیدی را تغییر ندهید ، تکرار یک عبارت ثابت در یک موضوع ، برای ضمیر ناخودآگاه بهتر است. مثلا چنانچه عبارات تاکیدی برای قبولی در دانشگاه است ، سعی کنید تا رسیدن به دانشگاه عبارت تاکیدی قبولی دانشگاه را به همان صورتی اولیه تکرار کنید .
8) بهتر است جملات تاکیدی خود را به این صورت آغاز کنید :
"به لطف خدا…"
"با کمک خدا …"
"به لطف الهی ..."
و ...
منبع: پرتو آگاهی